Начало
„Море от ритми” Балчик 2013
Автор: Yuliyan Druiventak   
Четвъртък, 08 Август 2013г. 19:13ч.


Сдружение  „За Балчик” е сдружение с нестопанска цел, в което членуваме млади, креативни хора с различни професии, с голям идеен потенциал, изпълнени с енергия и воля да направим светът около нас по - красив и добър.

Нашите цели са да насърчаваме, развиваме и поддържаме ценностите, нагласите, приятелството и контактите между балканските народи; да стимулираме творчеството в областта на изкуствата, фолклора и занаятите; да усвояваме непреходното фолклорно богатство, популяризиризацията на неговата автентичност и запазване на връзката с народните традиции; организираме и реализираме на международни конференции, концерти, изложби и презентации за обмен на опит, идеи, научни и технически иновации в различни области; да подобряваме условията и възможностите за културен обмен между Балканите, държавите от и извън Европейския съюз.

Основна задача е да развиваме творческите възможности и потенциал на младите таланти чрез използване на всички познати форми на изкуство и откриване на нови методи за творческо себеизразяване.

Именно една такава форма за съхраняване и предаване на българския фолклор е Национален фолклорен фестивал „Море от ритми”.

Той е ежегоден, провежда се в края на месец септември и е с конкурсен характер. Целта му е да популяризира българския фолклор; да съхранява и развива фолклорното богатство на България, традициите и българския дух; да бъде посредник за обмен на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорните изпълнители.

 
Генерален Медиен Партньор
Банер

Община Смолян

Домакин на Събието
Банер

Намерете ни във фейсбук

.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер